Izrada po mjeri umjetnost je osobne elegancije

Ručna izrada nakita zahtijeva preciznost, iskustvo i vještinu. Nakit takve izrade značajno je vrijedniji, kvalitetniji i izdržljiviji od nakita rađenog iz kalupa. Svaki komad izrađujemo ručno prema najvišim standardima struke. Nudimo mogućnost prepravka postojećih modela ili izradu potpuno novih prema Vašem dizajnu ili ideji. Ponosimo se zanatom koji neprestano usavršavamo više od 50 godina, stoga nudimo doživotnu garanciju na sve naše proizvode.

Popravci: Radimo sve vrste popravka i restauracije nakita.

Graviranje: Radimo strojno, lasersko i ručno graviranje. Mogućnost graviranja na svim podlogama te satovima.

Pošalji upit

Dijamanti

Svaki dijamant, poput ljudskog otiska prsta, ima određene prepoznatljive karakteristike. 4C - Cut (Rez), Clarity (Čistoća), Color (Boja) i Carat (Težina)- globalno su prihvaćeni standardi za procjenu kvalitete dijamanta.

Brušenje i rez

Rez dijamanta odnosi se na to kako fazeti dijamanta reagiraju na svjetlost. Rez više od bilo kojeg drugog čimbenika određuje ljepotu kamena. Ako se dijamant loše reže, izgledat će dosadno čak i ako ima visoku ocjenu boje i jasnoće. Ako se dijamant dobro reže, on će reflektirati i lomiti svjetlost za maksimalnu svjetlinu i svjetlucanje. Rez dijamanta je jedini faktor kamena na koji utječu ljudske ruke. Dva dijamanta mogu imati istu jasnoću, boju i težinu u karatima, ali rez je ono što određuje je li jedan superiorniji od drugog. Postoje tri dijamantna reza koja se koriste za izradu svakog oblika dijamanta: briljantni rez, stepenasti rez i miješani rez. Briljantni rez najpopularniji je raspored fazeta. Okrugli briljantni dijamant, koji ima 57 do 58 faseta, najsjajniji je od dijamantnih rezova. Jastuci, ovalni, markizni, suza i srcoliki oblici dijamanata također su izrezani u briljantnom stilu i slični su okruglom briljantnom stupnju sjaja.

KOCI Brušenje i rez

Čistoća

Dijamantna čistoća mjeri čistoću i rijetkost kamena. Ocjenjuje se s obzirom na količinu nečistoće u obliku mjehurića zraka, pukotina i tragova drugih materijala. Potpuno čisti dijamanti su vrlo rijetki i označavaju se oznakom IF što označava da je njihova unutarnja struktura gotovo savršena. Nečistoće dijamanata koji se koriste u izradi kvalitetnog nakita su nevidljive golim okom. Primjetne nečistoće u strukturi dijamanata ukazuju na lošu kvalitetu kamena te su takvi značajno manje vrijedni.

KOCI Čistoća

Boja

Boja se odnosi na prirodnu nijansu svojstvenu bijelim dijamantima. U prirodi većina bijelih dijamanata ima blagu žutu nijansu. Što je dijamant bliži tome da je „bezbojan“, to je rjeđi. Industrijski standard za ocjenjivanje boje je ocjenjivanje svakog kamena u odnosu na glavni set i dodjeljivanje ocjene slova od "D" (bezbojno) do "Z" (svijetlo žuto). Boja je drugi najvažniji faktor dijamanta jer  stupanj boje izravno utječe na izgled kamena. Dijamanti slabe ocjene boje mogu izgledati blago žuto umjesto željene briljantno bijele boje.

KOCI Boja

Karat

Karat označava težinu dijamanta, a ne veličinu. Karatna težina može se različito prikazati u različitim dijamantnim oblicima kao što su okrugli briljant, princeza, suza, oval, jastuk, markiza, smaragd, blistav ili srce. Dijamant može imati veću karatnu težinu, a da se ne čini veći, a dva dijamanta iste karatne težine mogu se razlikovati ako se jedan izreže dublje od drugog. Drugim riječima, važno je napomenuti da karatna težina ne mora nužno označavati veličinu. Uzeta sama po sebi, karatna težina ne određuje vrijednost dijamanta. Na primjer, dva jednokaratna kamena mogu se uvelike razlikovati u cijeni kad se uzmu u obzir jasnoća, boja i rez.